Izvor: B92, 18.Okt.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novinari CG: Status službenog lica

Podgorica -- Savet Novinarskog samoregulativnog tela Crne Gore zatražio je da se napad na novinare tretira kao napad na službena lica.

Predsedavajući Saveta Mirsad Rastoder rekao je da učestali napadi na novinare zabrinjavaju svakog demokratski opredeljenog čoveka i da zato veruje da ih treba zaštititi i posebnom zakonskom odredbom.

Kako su preneli podgorički mediji, Rastoder je podsetio da novinari, snimatelji i fotoreporteri nemaju status službenog lica tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obavljanja posla i da napad ili ometanje u radu tretira kao odnos prema svakom drugom građaninu.

"Jedno od mogućih rešenja može biti dopuna zakona o krivičnom postupku, u kome bi između ostalog stajalo da se službenim licima smatraju i akreditovani novinari", rekao je Rastoder.

On je ukazao da se iz dosadašnjih događaja može zaključiti da bi svi u Crnoj Gori hteli medije po, kao je rekao, svojoj meri, interesu ili političkoj opciji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.