Izvor: B92, 23.Jun.2009, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novinar tužio Baseskua zbog klevete

Bukurešt -- Rumunski novinar Sorin Roška Stanesku tužio je rumunskog predsednika Trajana Baseskua zbog klevete.

Basesku je prošle nedelje na televiziji B1 izjavio da je Stanesku pre četiri godine tražio od njega da interveniše kako bi se zaustavila krivična istraga protiv rumunskog biznismena Dinua Patričjua.

Rumunski novinar kategorično negira da je od predsednika tražio tu intervenciju i navodi da je Basesku pre četiri godine povodom istog razgovora izjavio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je bio izložen pretnjama Staneskua.

Basesku i Stanesku su ranije priznali da su bili bliski prijatelji do 2005. godine.

Stanesku je rekao da nije podneo sudsku žalbu pre četiri godine protiv Baseskua zbog izjave o navodnoj pretnji, jer je predsednik tada priznao da to ne može dokazati.

Novinar je, međutim, sada podneo zahtev za sudski postupak protiv Baseskua zbog nedavne izjave o navodnoj intervenciji za zaustavljanje krivične istrage, jer je to kleveta koja mu je nanela štetu.

Basesku do sada nije reagovao na ovu izjavu novinara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.