Novi skandal Hrvata:Porodica s bebom oterana peške

Izvor: Mondo, 07.Feb.2018, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi skandal Hrvata:Porodica s bebom oterana peške

Još jedan slučaj vraćanja izbeglica sa granice u Srbiju isplivao je u javnosti, i ponovo se hrvatska strana ne može pohvaliti ljudskošću. Šestoro dece prespavalo noć na otvorenom, i moralo da pešači osam sati.

Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Ovoga puta reč je o osmočlanoj porodici sa šestoro dece, od kojih je najmlađe staro samo godinu dana.

Porodica je vraćena u petak iz Hrvatske u Srbiju, iako su UNHCR i Hrvatski pravni centar obavešteni >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << o njihovoj nameri da zatraže azil u toj zemlji, saopštila je na Facebooku organizacija "Are You Syrious".

"Još jedno guranje nazad u Srbiju i nasilje prema ženi i deci", napisala je ova organizacija na svom statusu.

Organizacija dodaje da im je jedan član porodice rekao da je policija udarila njegovu majku te da su nazad u Srbiju morali pešice i da je put trajao punih osam sati.

"Ono što je još gore je to što su deca prisiljena da prespavaju noć napolju jer UNCHR-ova linija prima pozive tek od 8.30 pa nisu mogli ranije da se pozabave slučajem", piše na pomenutoj društvenoj mreži.

Hrvati tuku izbeglice, pljačkaju i teraju u Srbiju

Organizacija "Are You Syrious" je objavila i fotografiju dece koja su hladnu noć provela na otvorenom.

Tvrtko Barun, šef Isusovačke službe za izbeglice, kaže da se nada da će hrvatsko tužilaštvo podneti optužnice i da će neko za to odgovarati.

Isusovci za zagrebačku N1 kažu da imaju saznanja o ovom i drugim slučajevima proterivanja iz Hrvatske u Srbiju koja se događaju poslednjih meseci.

"Imamo saznanja s obzirom na to da imamo kancelariju u Beogradu. U poslednje vreme slučajeve ljudi koji tvrde da su iz Hrvatske vraćeni u Srbiju. Oni su tražili azil, ali su ih vratili u Srbiju", kazao je Barun i dodao da je nedavno zaštitnica građana u jednom dokumentu pobrojala slučajeve nepravilnosti na granici i poslala ih državnim institucijama.

"Nadam se da će Državno tužilaštvo podići optužnice i da će odgovorne osobe odgovarati za takve postupke", kazao je Barun.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.