Izvor: B92, 26.Mar.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi pozivni broj 382 za Crnu Goru

Podgorica -- Od danas je u upotrebi novi međunarodni pozivni broj, +382 za Crnu Goru. I dalje u upotrebi i +381.

"Proverili smo u praksi funkcionisanje tog broja i sve je u redu", kazao je direktor crnogorske Agencije za telekomunikacije Zoran Sekulić, pojasnivši da su iz Agencije za telekomunikacije pozvali neke destinacije u inostranstvu i zamolili ih da Crnu Goru pozovu na novi broj, što je pokazalo da funkcioniše.

Sekulić je naglasio da i dalje može da se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poziva na dosadašnji broj 381, koji je važio za pozivni broj za Srbiju i Crnu Goru.

Na pitanje do kada će biti paralalelno korišćena oba pozivna broja, Sekulić je rekao "dok se dogovorimo" i izrazio očekivanje da će "uskoro" biti postignut dogovor sa nadležnom agencijom Srbije o paralelnom korišćenju oba pozivna broja.

Ranije je najavljeno da će prelazni period za paralelnu primenu oba pozivna broja trajati šest meseci, a za mobilne mreže četiri godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.