Novi požari: Boka u dimu, u Krašićima jedva dišu

Izvor: Mondo, 10.Avg.2017, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi požari: Boka u dimu, u Krašićima "jedva dišu"

Na hercegnovskom delu Luštice, iznad sela Petrovići, ponovo se aktivirao požar koji se u jednom momentu primakao kućama na oko 50 metara, a Bokokotorski zaliv je pun dima.

Foto: Tanjug/Hina/Mario Strmotić Ilustracija

Komandir Dobrovoljnog vatrogasnog društva Krtoli Milan Vukošić rekao je da su vatrogasci iz Herceg Novog na terenu i uz pomoć i privatnih cisterni gase požar.

“Aktivno je dvadesetak vatrogasaca, sa četiri-pet vozila i privatnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << cisternama. Požar se bio primakao kućama. Zatražena je pomoć avijacije MUP-a", rekao je Vukošić za Radio "Jadran".

On je dodao da je na tivatskom delu Luštice situacija identična kao proteklih dana.

U prvom delu dana do popodnevnih časova, dim tinja na nekoliko mesta, ali prvi naleti maestrala raspiruju vatru.

Dramatični snimci iz Crne Gore! VIDEO

"Uglavnom su to lokacije Gošići, Gornji i Donji Krašići. Kad nema vetra, kontrolišemo, međutim, čim vjetar krene popodne, sve se ponovo aktivira", rekao je Vukošić i dodao da je na ostalim delovima Luštice za sada situacija stabilna i pod kontrolom.

Turisti i meštani kažu da u Krašićima požar danima tinja, a mnogi se žale i na udisanje dima i otežano disanje.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.