Novi antisrpski grafit u Dalmaciji

Izvor: RTS, 10.Okt.2019, 08:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi antisrpski grafit u Dalmaciji

Natpis "Kolji Srbe" osvanuo je u kućici koja služi kao autobuska stanica u mestu Rumin na putu Sinj - Bitelić.
Prema rečima srpskog manjinskog aktiviste Dušana Stojanca koji je snimio grafit dok je prolazio putem, taj grafit je nastao nedavno, iako se po tragovima na zidu vidi da je sličnih grafita bilo i ranije.

"Obavestio sam SNV, dok policija još nije obaveštena. Grafiti sličnog sadržaja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << javljaju se sporadično, kao što je nedavno bio slučaj u naselju Lučani u predgrađu Sinja. Tad je policija obaveštena i grafit je vrlo brzo prefaraban", rekao je Stojanac, ističući da na tom području nema međunacionalnih tenzija, kao i da nadležne službe promptno reaguju na takve pojave.
Nedavno je u crkvenom dvorištu u Otišiću postavljena zakonom zabranjena verzija hrvatske zastave, ali je i ona takođe veoma brzo i uklonjena. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.