Nova vlada RS da smanji nezaposlenost

Izvor: S media, 26.Nov.2010, 21:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova vlada RS da smanji nezaposlenost

Predsednica Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić izjavila je danas da nova vlada RS mora smanjiti nezaposlenost i omogućiti otvaranje novih radnih mesta.

"Buduća vlada RS pre svega treba da se bavi ekonomijom, a ne velikim političkim pričama i posveti se poboljšanju standarda svih gradjana RS", rekla je Mišićeva posle sastanka sa mandatarom nove entitetske vlade Aleksandrom Džombićem.

U RS trenutno ima 143.000 nezaposlenih.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<
Predsednica Saveza sindikata RS istakla je da nova vlada RS treba da pomogne privrednim subjektima koji mogu da opstanu kako bi se stvorila mogućnost za otvaranje novih radnih mesta.

Usvojen tehnički deo

Ona je još kazala da je od Džombića zatraženo da u potpunosti uvaži stav Saveza sindikata oko imenovanja ministra rada i boračko-invalidske zaštite, dodajući da taj resor treba da bude reorganizovan, odnosno da ministarstvo rada treba da bude formirano kao poseban resor.

Vlast nema rešenje

Mandatar Džombić rekao je da će vlada podržati ona preduzeća koja mogu opstati, poručujući da iz budžeta neće biti pomoći preduzećima koja ne izvršavaju svoje obaveze.

On je kazao da će u procesu reformi penzijsko-invalidskog osiguranja biti konsultovani svi socijalni partneri, dok će se sa sindikatima raditi na novom zakonu o poreskoj upravi RS.

Džombić je danas nastavio konsultacije sa političkim partijama i nevladinim sektorom oko nove vlade RS koja bi trebalo da bude formirana do sredine decembra.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.