Nova policijska akcija u BiH

Izvor: B92, 13.Sep.2012, 11:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova policijska akcija u BiH

Sarajevo -- U BiH je pokrenuta još jedna policijska akcija protiv organizovanog kriminala, pod šifrom "Bos", potvrdio je direktor SIPA Goran Zubac.

On je naglasio da akcija ima cilj suzbijanje utaje poreza i pranja novca.

U jučerašnjoj zajedničkoj akciji policija i SIPA na teritroiji Republike Srpske i Federacije BiH uhapšeno je tridesetak osoba osumnjičenih za teška krivična dela, dok je više od trideset lokacija pretraženo.

Savez za bolju budućnost (SBB) >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << BiH Fahrudina Radončića u potpunosti je podržala sprovođenje akcije "Lutka" zbog činjenice da je uhapšeno više osoba povezanih sa teškim kriminalnim delima.

SBB, međutim, očekuje da se ovakve akcije ne sprovode samo u predizbornim vremenima i podseća da je slično urađeno uoči prošlih izbora sa organizacijom Zijada Turkovića.

Time se stvara lažna slika da se 17-godišnja korumpirana vlast tobože kontinuirano bori protiv korupcije, a dodatno se otvara prostor najprizemnijim politizacijama u kojima se štićenici vlasti iz kriminalnog miljea podmeću opoziciji.

SBB BiH traži od tužilaštava i istražnih organa da utvrde zašto su se pojedinci već desetak godina slobodno kretali po Sarajevu i BiH.

"Tražimo da nadležni organi deo radne energije okrenu ka privrednom kriminalu koji se meri milijardama ukradenog poreskog novca", navedeno je u saopštenju.

Istovremeno, akcije poput ove pod nazivom "Lutka“ moraju biti nada i ohrabrenje porodicama Nedžada Ugljena ili Joze Leutara, koje već više od 10 godina očekuju otkrivanje naručilaca i ubica nekada najviših policijskih funkcionera u BiH, navodi taj savez.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.