Izvor: B92, 23.Dec.2009, 21:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nov Zakon o ukidanju ombudsmana RS

Banja Luka -- Skupština Republike Srpske usvojila je zakon o prestanku važenja Zakona o ombudsmanu RS što je jedan od uslova za liberalizaciju viznog režima između BiH i EU.

Predviđeno je da će zaposlene u instituciji ombudsmana Republike Srpske preuzeti ombudsman za decu RS, Kancelarija za predstavke i prijem građana pri službi predsednika RS i druge institucije koje se bave zaštitom ljudskih prava.

Za radnike koji ne budu prešli u te institucije primenjivaće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se propisi kojima se uređuje radno-pravni status zaposlenih u organima uprave RS.

Tokom rasprave o ovom zakonu, opozicioni poslanici su optuživali vlast u RS da su ovim preneli još jednu nadležnost RS na državni nivo, što je pozicija odbacivala i tvrdila da se radi o usaglašavanju sa evropskim standardima i potrebom za dobijanje bezviznog režima za građane BiH

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.