Ništa od postrojavanja ustaša u centru Zagreba

Izvor: Mondo, 26.Feb.2015, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ništa od postrojavanja ustaša u centru Zagreba

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Ranko Ostojić zabranio je proustaškoj Autohtonoj Hrvatskoj stranci prava postrojavanje "stranačke vojske" na Trgu bana Jelačića.

Foto: Screenshot

"Postrojavanje" je bilo najavljeno za subotu, 28. februara. Ministar se predomislio

Ministar Ostojić je, odmah nakon jajave skupa, rekao da "nije imao razloga za zabrani skup", ističući da će policija, ukoliko bude potrebno, reagovati u skladu sa svojim ovlaštenjima. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Ubrzo se ispostavilo da je "potrebno reagovati".

Ostojić je novinarima u Zagrebu rekao da se policiji skupovi prijavljuju, ali da ministar ima pravo da skup zabrani.

On je dodao da je prijavljeni skup AHSP–a u suprotnosti sa svim osnovnim vrednostima, javljaju hrvatski mediji.

"Taj bi skup uznemirio građane, a i u suprotnosti je sa svim osnovnim vrednostima. Ne možete stranačku vojsku postrojavati na Trgu bana Jelačića", zaključio je Ostojić.

Autohtona Hrvatska stranka prava je zagrebačkoj policiji prijavila okupljanje pod nazivom "Prisega domovini i prisega Klubu Hrvatskih domoljubnih snaga", koje je trebalo da bude održano 28. februara od 12.00 do 15.00 časova u Ilici, na centralnom zagrebačkom trgu.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.