Izvor: B92, 05.Jul.2009, 02:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nimic: Moguće rešenja oko imena

Brisel -- Posrednik UN u sporu Atine i Skoplja oko imena Makedonije Metju Nimic izjavio da je moguće naći rešenje spora do kraja godine, ako obe strane budu fleksibilne.

U izjavi za Makedonsku televiziju, on je ocenio da je spor složen. Nimic nije rekao da li će u Skoplje za dva dana doći s novim predlogom za ime.

"Tražiću od pregovarača mnogo napora i rada. U Skoplju ću pažljivo saslušati stavove makedonske strane da bismo postigli napredak u pregovorima", izjavio je Nimic.

Makedonija i Grčka su u dugogodišnjem sporu oko imena zato što Grčka ne priznaje ustavno ime suseda zbog istoimenog regiona na severu svoje teritorije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.