Niko Crnoj Gori ne brani da izmisli svoju crkvu

Izvor: Mondo, 13.Jun.2019, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Niko Crnoj Gori ne brani da izmisli svoju crkvu"

Vladi Crne Gore niko ne brani da izmislii svoju crkvu, kao što je izmislila i okupaciju Srbije, izjavio je večeras ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Foto: Mondo/Goran Sivački

On je poručio da zvanična Podgorica ne očekuje da će Srbija da ćuti dok joj budu otimane svetinje Srba.

U regovanju na stav crnogorske vlade o pozivu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ne usvajaju predlog zakona o slobodi veroispovesti, Vulin ističe da Vlada >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Crne Gore, ćuti o "velikoj Albaniji" i ne sme ni da progovori kada joj albanski premijer Edi Rama otvara i zatvara granice.

Ali se, zato, ističe, rado meša u unutrašnja pitanja Srbije i zastupa nezavisnost Kosova sa više žara i od Albanije.

"Vučić ih je zamolio da ne otimaju imovinu Srpske pravoslavne crkve i da Srbima u Crnoj Gori ne otmu i veru kada su već oteli sve ostalo. Kao odgovor na molbu državnika zabrinutog za Srbe i njihovu crkvu usledio je napad na Vučića", naveo je Vulin u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Mirovna politika Aleksandra Vučića u Crnoj Gori nema ni saveznika ni sagovornika, istakao je Vulin i dodao da Srbi u Crnoj Gori nemaju više pravo ni na svoje svetinje.

"Niko Vladi Crne Gore ne brani da izmisli svoju crkvu, kao što je izmislila i okupaciju od strane Srbije, ali nemojte očekivati da Srbija ćuti dok otimate svetinje Srba", poručio je ministar Vulin.

Crnogorska vlada saopštila je ranije danas, nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao Crnu Goru da ne usvaja predlog Zakona o slobodi veroispovesti, da niti Podgorica "kreira" zakonodavne aktivnosti Srbije, pa neće ni Srbija crnogorske.

Posle tog saopštenja Podgorice, ponovo se oglasio Vučić.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Vulin: Vladi CG niko ne brani da izmisli svoju crkvu, kao što je izmislila i okupaciju Srbije

Izvor: B92, 13.Jun.2019

Vladi Crne Gore niko ne brani da izmisli svoju crkvu, kao što je izmislila i okupaciju Srbije, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin...Vulin je poručio da zvanična Podgorica ne očekuje da će Srbija da ćuti dok joj budu otimane svetinje Srba...U reagovanju na napad crnogorske vlade na predsednika...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.