Nezapamćeno nevreme u Budvi

Izvor: S media, 23.Jun.2009, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nezapamćeno nevreme u Budvi

Nezapamćeno nevreme praćeno vetrom, grmljavinom i pljuskovima protekla dva dana izazvalo je velike probleme na Budvanskoj rivijeri i primoralo neke goste da se pre planiranog roka vrate svojim kućama.

Više od 150 litara kiše po metru kvadratnom u pojedinim naseljima i gradskim ulicama izazvalo je poplave i zapretilo jednom broju stambenih i ugostiteljskih objekata pa su pripadnici Službe zaštite i spasavanja iz Budve bili prinudjeni da intervenišu 20 puta, kako bi onemogućili >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << prodiranje vode.

Voda je nakon povlačenja za sobom ostavljala velike naslage mulja i šuta.

U tunelu Mogren, kod Budve, na magistralnom putu Budva-Tivat-Kotor zbog visine vode dva puta je obustavljen saobraćaj, a prethodne noći dva vozila sa putnicima bila su zarobljena u tunelu pa je bila neminovna intervencija Službe zaštite i spašavanje.

Olujno nevreme sa nezapamćenom kišom i grmljavinom izazvalo je poplave i štete u auto kampu kod plaže Jaz nedaleko od Budve gde je polomljeno desetak visokih stabala topole, a oštećen je jedan broj kamp kućica u kojima su se nalazili gosti.

Visina vode u kampu juče je dostizala od 30-50 cm, a zbog jakog nevremena i kiše koja neprestano pada jedan broj kampera je pre vremena napustio kamp i vratio se svojim kućama.

Veliko nevreme na počeku leta će, nažalost, uticati na slabiju posetu gostiju na Budvanskoj rivijeri, koja je i po zvaničnoj statistici 17 odsto lošija nego u istom periodu prošle godine.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.