Izvor: B92, 11.Jul.2009, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nezadovoljstvo zbog Mesićeve izjave

Mostar -- Lideri vodećih hrvatskih stranaka u Bosni i Hercegovini oštro su osudili izjavu predsednika Hrvatske Stjepana Mesića da treći entitet u BiH nije dobro rešenje.

"Ukoliko dva naroda imaju entitete i nije razbijena BIH, zašto bi bila razbijena trećim entitetom", rekao je visoki funkcioner Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BIH Ivo Miro Jović. Jović je, prema izveštajima nezavisnih medija iz BIH, istakao da bez jednakopravnosti naroda u toj državi ne može doći >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << do trajnog mira.

Zvaničnik HDZ BiH je poručio predsedniku Mesiću da, ukoliko ne može pomoći, onda ne mora ni nanositi zlo Hrvatima u susednoj državi.

Ogorčen je i potpredsednik HDZ 1990. Martin Raguž, koji je preporučio Mesiću da kaže šta je rešenje za Hrvate u BIH ukoliko to nije treći entitet.

Izvršni sekretar Saveza nezavisnih socijaldemokrata Rajko Vasić je rekao da Mesić zagovara unitarnu BIH što, kako je rekao, nije politički razumljivo, jer se moraju uvažavati interesi sva tri naroda.

"Mesić više brine za državu BIH nego za Hrvate u njoj", rekao je Vasić, visoki funkcioner stranke koja je vladajuća u Republici Srpskoj i koju predvodi premijer srpskog entiteta Milorad Dodik.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Hrvati u BiH ogorčeni na Mesića

Izvor: RTS, 11.Jul.2009

Izjava predsednika Hrvatske Stjepana Mjesića da treći entitet u BiH nije dobro rešenje i da bi to dovelo do razbijanja države izazvala burna reagovanja političkih lidera hrvatskih stranaka u BiH. ..Lideri vodećih hrvatskih stranaka u Bosni i Hercegovini oštro su osudili izjavu predsednika Hrvatske...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.