Nevreme napravilo haos u Hrvatskoj (VIDEO)

Izvor: Vesti-online.com, 26.Jun.2017, 09:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nevreme napravilo haos u Hrvatskoj (VIDEO)

Veliko nevreme napravilo haos u Hrvatskoj. Oluje su čupale drveće, padao je grad, a jedan ribar izgubio je život na moru kod Krka. Zadar je "pocrneo" za sedam minuta.

Jaka kiša i olujni vetar praćeni grmljavinom zabeleženi su u celoj Hrvatskoj, a šteta će se, kako navodi Index.hr, procenjivati danima.

U Zagorju je padala velika kiša i grad, koji je pričinio novu veliku štetu, samo četiri dana od kako je slično nevreme pogodilo isti kraj i takoše pričinilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << značajnu štetu, zbog čega je tada proglašeno stanje elementarne nepogode. Grad je padao i u Humu na Sutli, Bedekovčini i Bednji, a u delovima Zagorja zbog nevremena nije bilo struje.

Fascinantan snimak iz Zadra pokazuje kako je u sedam minuta oluja potpuno zamračila čitav grad. U Istri je vetar čupao stabla, a zbog jedne porodice koja je u Poreču ostala priklještena u automobilu, morali su da intervenišu i vatrogasci. Šteta koju je nevreme nanelo u nedelju tek će se procenjivati, navodi hrvatski portal i dodaje da je potvrđena i jedna smrt.

Naime, olujni vetar na moru kod Krka je prevrnuo jedan čamac, a stariji muškarac je tom prilikom smrtno stradao. Druga osoba koja je bila na brodu je spasena.

Ni Zagreb nije zaobišlo nevreme. Tamo su vatrogasci samo u toku večeri imali preko 50 intervencija. Najgora situacija je bila u delu Zagreba koji sezove Sveta Klara gde je voda potpila celu ulicu a ušla je i u neke kuće. Takođe, oluja je oterala i državne zvanice koje su na Pantovčaku bileokupljene povodom Dana državnosti Hrvatske.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

TEŠKA OLUJA pogodila VRANJE (FOTO, VIDEO)

Izvor: OkRadio.rs, 26.Jun.2017

Više desetina litara vode po kvadratu palo je na Vranje i okolinu za samo pola sata, u ponedeljak od 19 do 19:30 časova. Oluja je počela grmljavinom, iza koje je, nešto posle 19 časova, usledila veoma jaka kiša.   Nju je zamenio snažan grad, koji srećom nije padao duže od pet minuta.   Velika...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.