Nevreme koje je opustošilo Sloveniju sada se približava Srbiji; Čini se da smo u sredini januara FOTO

Izvor: B92, 27.Jun.2023, 16:32

Nevreme koje je opustošilo Sloveniju sada se približava Srbiji; "Čini se da smo u sredini januara" FOTO

Nakon par sunčanih dana Sloveniju je ponovno pogodilo olujno nevreme s gradom.

U gorenjskoj regiji padao je grad veličine oraha, a nevreme je pogodilo i Bled, Kranjsku Goru i okolicu Kranja. Kako javlja slovenački portal Neurje.si, grad je uništio polja na području Duplje između mesta Nakle i Tržiča.

U ranim poslepodnevnim satima kiša je u mnogim mestima prestala, ali ne zadugo. Nakon 15 sati nad brdskim predelima uz granicu s Austrijom ponovno se počela stvarati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kiša i grmljavinsko nevreme koje će do večeri zahvatiti veći deo zemlje.

Snažno nevreme s jakim vetrom zahvatilo je poslepodne i gorenjski kamp Šobec.

Sneg je potpuno prekrio neke delove Gorenjske, "čini se da smo u sredini januara i pred nama je zimska idila", javljaju meštani i turisti s Bleda i Lesca.

Olujno nevreme približava se i Srbiji. Pre toga, u susednoj Hrvatskoj prvo će zahvatiti sever zemlje, istok i središnju Hrvatsku.

"Budite na oprezu zbog mogućeg jačeg grmljavinskog nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom", poručuju iz Državnog hidrometeorološkog saveza.

Jako nevreme očekuje se u Srbiji, zbog čega se oglasio i RHMZS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Snažno nevreme u Sloveniji, padao grad veličine oraha: Olujni front se kreće ka Hrvatskoj, a evo kad STIŽE U SRBIJU (FOTO, VIDEO)

Izvor: Blic, 27.Jun.2023

Nakon par sunčanih dana Sloveniju je ponovno pogodilo olujno nevreme sa gradom. U gorenjskom kraju padao je grad veličine oraha, a nevreme je pogodilo i Bled, Kranjsku Goru i okolinu Kranja.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.