Nesvakidašnji gost u barskoj luci! VIDEO, FOTO

Izvor: Mondo, 15.Feb.2017, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nesvakidašnji gost u barskoj luci! VIDEO, FOTO

U akvatorijumu barske luke snimljen je nesvakidašnji gost...

Iako delfini nisu retki gosti jadranskog akvatorijuma, njihova poseta sidrištu barske luke nije baš česta pojava.

Valentina Stojanović iz Bara snimila je jednog razdraganog delfina u blizini lukobrana i obradovala nas fotografijama i snimkom ovog najinteligentnijeg sisara na planeti, posle čoveka.

Delfini zauzimaju važno mesto u mitologijama i religijama mogih naroda.

U >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << grčkoj mitologiji doživljavani su kao vesnici promena.

Najpoznatiji je mit po kojem su boga Dionisa zarobili gusari, koji su, kada su se ponapijali vinom, pali u vodu i pretvorili se u delfine nakon čega im bilo suđeno da spasavaju unesrećene na moru.

Delfin izljubio kupače u Neumu! VIDEO

Susret s delfinom na pučini, prema pričama pomoraca, uvek izaziva specifično ushićenje kakvo je, kako nam je prenela, osjetila i Valentina dok je snimala neočekivanog gosta barske luke kako prati brodić i igra se na površini mora...

Pogledajte delfina u sidrištu najveće crnogorske luke u akciji:

Izvor: MONDO

Evo i FOTO GALERIJE:

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.