Nestali Mađari kampovali nasred Ohridskog

Izvor: Mondo, 09.Maj.2013, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nestali" Mađari kampovali nasred Ohridskog

Makedonska policija pronašla je žive i zdrave mađarske turiste za kojima je pokrenuta potraga nakon što su pre četiri dana sa kajacima ušli u Ohridsko jezero u blizini kampa Gradište.

Jezerska policija pronašla ih je danas u sredini jezera, između Gradišta i Radošta.

Ranije je saopšteno da su nestala trojica Mađara, a danas je utvrđeno da je reč o petoro turista – tri muškaraca i dve žene.

Portparol Policijske uprave u Ohridu Stefan Dimoski >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << izjavio je medijima da su svi turisti živi i zdravi i da će biti upućeni u policijsku stanicu, gde će se saznati kako su im prošla prethodna četiri dana.

"Kada su primetili da idemo ka njima, bili su presrećni. U prvom razgovoru saznali smo da su u dobrom zdravstvenom stanju. Kajaci su veoma profesionalni, a primetili smo da na njima imaju dovoljno vode i hrane", dodao je Dimoski.

Mađari su uspostavili i kontakt sa mađarskom Ambasadom u Skoplju, koja je prethodno obaveštena o njihovom nestanku.

Panika oko Mađara nastala je sinoć nakon što je čuvar kampa u Gradištu prijavio policiji da su napustili kamp i svojim kajacima ušli u vode Ohridskog jezera.

Makedonska policija odmah je preuzela akciju potrage za nestalim mađarskim turistima.

Prema policijskim informacijama, Mađari su u Makedoniju došli pre četiri dana preko graničnog prelaza Tabanovce, iz Srbije.

(Srna, Ilustracija: Guliver/Getty Images/Thinkstock)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.