Nepristojna ponuda Zaeva opoziciji

Izvor: Vesti-online.com, 15.Okt.2018, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nepristojna ponuda" Zaeva opoziciji

Makedonski premijer Zoran Zaev pozvao je poslanike u Sobranju na nacionalno pomirenje, a najuticajnijoj opoziciji VMRO-DPMNE kao gest dobre volje da glasaju za ustavne promene u skladu sa Prespanskim sporazumom, ponudio je amnestiju za članove te stranke kojima se sudi za nerede u tom zdanju 27. aprila prošle godine.

- Sada je trenutak da oprostimo. Hajde da oprostimo sada kada je to najpotrebnije. Svi znamo da je vrhunac podela i mržnje bio 27. aprila (prošle godine). Krvave >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << slike poslanika obišle su svet. Evo šanse za praštanje. Počnimo od 27. aprila... Znam da sve ima cenu. Spreman sam da je platim. Nema budućnosti bez praštanja ovde u parlamentu - rekao je između ostalog Zaev obraćajući se poslanicima.

Ponovio je da ne postoji bolji dogovor od postignutog sa Grčkom o novom imenu Makedonije i to, kako je rekao, svi znaju.

Iskosristimo zato današnju plenarnu sednicu kao priliku za pomirenje između levice i desnice u Makedoniji nakon prošlogodišnjih incidenata u zakonodavnom domu.

Premijer Zaev smatra da je današnja odluka, o prihvatanju ili odbijanju predloga vlade o otpočinjanju ustavnih izmena koje uključuju promenu ustavnog imena Makedonije, istorijski trenutak koji će prepričavati buduće makedonske generacije.

Pozvao je sve poslanike da jedni drugima pruže ruku i da prihvate otpočinjanje procesa ustavne revizije kako bi osigurali evroatlantsku integraciju Makedonije.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Nepristojna ponuda" Zaeva opoziciji

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Okt.2018

SKOPLJE -- Makedonski premijer Zoran Zaev pozvao poslanike u Sobranju na nacionalno pomirenje, a najuticajnijoj opoziciji VMRO-DPMNE amnestiju.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.