Izvor: B92, Beta, 17.Dec.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nepoverenje Makedonaca i Albanaca

Skoplje -- Većina stanovnika Makedonije smatra da između njih i Albanaca nema poverenja, pokazuje istraživanje Instituta za političke i interkulturne studije iz Skoplja.

Prema toj sondaži, koja je predstavljena na jučerašnjoj konferenciji za novinare, 56 odsto ispitanika smatra da ne postoji poverenje između Makedonaca i Albanaca, dok 22 odsto procenjuje da poverenje između njih postoji.

Na pitanje šta je najveći problem u zemlji, 52 odsto anketiranih je odgovorilo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je to ekonomija, a 28 odsto smatra da je problem politika.

Povodom odnosa Makedonije i NATO, 45 odsto anketiranih smatra da je Grčka krivac što Makedonija nije ušla u NATO.

Na pitanje da li Ohridski sporazum donosi stabilnost Makedonije, potvrdno je odgovorilo 43 odsto ispitanih, a negativno 40 odsto.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Istraživanje: nepovjerenje izmedju Makedonaca i Albanaca

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Dec.2008, 17:37

Većina stanovnika Makedonije smatra da izmedju Albanaca i Makedonaca ne postoji povjerenje, pokazalo je najnovije istraživanje Instituta za politiccke i interkulturne studije iz Skoplja. Prema toj sondaži,čiji su rezultati prezentovani na današnjoj ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.