Izvor: B92, 08.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nepoverenje Bučkovskom

Skoplje -- Vlado Bučkovski više nije lider Socijaldemokratskog saveza Makedonije.

Delegati stranačke konvencije Socijaldemokratskog saveza Makedonije najveće opozicione partije te zemlje, izglasali su danas nepoverenje predsedniku stranke Vladu Bučkovskom.

Od 540 delegata stranke, njih 300 se izjasnilo da Bučkovski treba da ode sa čelne funkcije posle izbornog poraza stranke na parlamentarnim izborima u julu ove godine. SDSM je na izborima izgubila od rivalske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << VMRO-DPMNE i prešla u opoziciju. Ostavku je podneo generalni sekretar SDSM-a Nikola Kurčiev.

U skladu sa statutom stranke, za 30 dana treba da bude održan vanredni kongres, na kom će biti izabran novi lider. Favorit za tu funkciju je sadašnja potpredsednica stranke Radmila Šečerinska.

Bučkovski je po objavljivanju rezultata o nepoverenju pozvao na jedinstvo i na zajedničku pripremu vanrednog kongresa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.