Nemiri u Mineapolisu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Maj.2020, 12:35

Nemiri u Mineapolisu

Protesti zbog smrti Afroamerikanca Džordža Flojda koji je preminuo tokom policijskog privođenja, nastavili su da se šire Sjedinjenim Američkim Državama i nakon što je policajac u Mineapolisu, koji je osam minuta klečao na vratu Džordža Flojda, optužen za ubistvo iz nehata. U Mineapolisu, gde je Flojd ubijen, treće veče zaredom održani su protesti koji su počeli mirno ali su se pretvorili u paljenje i pljačku. (Video: Reuters)

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Amerika gori petu noć zaredom - novi sukobi policije i demonstranata i nove žrtve

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Maj.2020, 08:28

Protesti i nemiri zbog smrti afroamerikanca Džordža Flojda tokom policijskog privođenja u Mineapolisu nastavljeni su u subotu od Njujorka preko Čikaga do Los Anđelesa, uz sukobe policije i demonstranata, paljenje policijskih automobila i povrede na obe strane...Protesti su nastavljeni i u ranim...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.