Nemile scene: Policija hapsila oca, deca vrištala; Nisu želela da budu sa majkom? VIDEO

Izvor: B92, 18.Jun.2021, 14:25

Nemile scene: Policija hapsila oca, deca vrištala; Nisu želela da budu sa majkom? VIDEO

Društvenim mrežama se šire snimci jučerašnjeg privođenja oca dvoje maloletne dece iz Podgorice.

Na snimku se navodno vidi da deca svim silama ne žele da idu sa majkom i da se trude da se to ne dogodi.

Prisutni, socijalni radnici i pripadnici Uprave policije nisu reagovali na nemile scene, a snimke su napravile okupljene komšije, javljaju "Vijesti".

Povodom nemilog događaja koji je postao viralan, oglasilo se Ministarstvo finansija i socijalnog staranja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koje oštro osuđuje postupanje svih odraslih učesnika u ovom događaju, kako službenih lica, tako i građan.

"S tim u vezi, Ministarstvo finansija i socijalnog staranja obaveštava javnost da je u okviru svojih nadležnosti preduzelo sve raspoložive mere, kako za zaštitu prava i dobrobiti dece, tako i radi utvrđivanja odgovornosti svih učesnika ovog događaja i o tome će povratno izvestiti javnost", ističe se u saopštenju MFSS.

Oni su dodali da je dobrobit i zdravlje dece prioritet svih prioriteta i da svi zaposleni u državnim službama, a naročito nadležni za postupanje prema deci moraju biti svesni toga.

Na društvenim mrežama pojavili su se pozivi da se građani okupe u 17 sati ispred zgrade prestonice, a nadležni u tom gradu oglasili su se saopštenjem da rad pomenutih institucija nije u njihovoj nadležnosti.

"Porodični zakon Crne Gore, između ostalog, uređuje, odnose roditelja i dece, porodični smeštaj, izdržavanje, kao i postupke nadležnih organa u vezi sa porodičnim odnosima, a resorno Ministarstvo finansija i socijalnog staranja i ustanove koje ono osniva, u ovom slučaju Centar za socijalni rad, sprovode odredbe ovog zakona. Glavni grad, ne ulazeći u karakter konkretnog slučaja, apeluje na sve nadležne organe da svoje odluke sprovode uzimajući u obzir najbolji interes dece", navodi se u saopštenju Glavnog grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POTRESNE SCENE Podgorička policija odvodi oca dvoje dece dok mališani VRIŠTE I PLAČU jer neće da idu kod majke

Izvor: Blic, 18.Jun.2021

Društvenim mrežama se šire snimci jučerašnjeg privođenja oca dvoje maloletne dece iz Podgorice. Na snimku se vidi da deca svim silama ne žele da idu sa majkom i da se svim silama trude da se to ne dogodi.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.