Nemamo nikakve veze sa Šarićem

Izvor: B92, 04.Dec.2011, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nemamo nikakve veze sa Šarićem"

Podgorica -- Crnogorski premijer Igor Lukšić i šef diplomatije Milan Roćen odbacili su medijske navode o navodnim kontaktima sa Duškom Šarićem, optuženim za šverc kokaina.

Oni su takve navode okvalifikovali ih kao pokušaj diskreditacije.

"Apsolutno odbacujem da sam imao bilo kakvu posrednu ili neposrednu komunikaciju sa Šarićem", kazao je Lukšic na vanrednoj konferenciji za novinare i ocenio da je reč o pokušaju diskreditacijje njega lično i šefa diplomatije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u važnom terenutku za Crnu Goru kada ona očekuje odluku Evropskog saveta u vezi njenog zahteva za pristupne pregovore o članstvu u Evropskoj uniji.

Podgorički "Dan" objavio je da je Šarić u više navrata telefonom kontaktirao Lukšića i Roćena tokom 2008. godine, kada su oni bili na dužnostima ministara finansija, odnosno inostranih poslova.

Srpsko tužilaštvo je 2010. godine podiglo optužnicu protiv Šarića.

List navodi da te kontakte potvrđuju listinzi prisluškivanih telefonskih razgovora koje je policiji dostavio crnogorski mobilni operater radi istrage.

Lukšić je kazao da se natpisima u dnevnom listu "Dan" pokušava pokazati da u Crnoj Gori niko nije imun od komunikacije sa kriminalcima.

Crnogorski premijer je rekao da je neophodno sprovest hitnu tužilačku istragu, jer veruje da je dnevni list "Dan" koji je to objavio - predmet zloupotrebe, te da su mu listinzi navodnih telefonskih razgovora podmetnuti.

Lukšić je konstatovao da je "neophodno utvrditi izvor ovog podmetanja" i saopštio da očekuje će "Dan" sarađivati u istrazi.

Ministar inostranih poslova i šef diplomatije Crne Gore Milan Roćen je na zajedničkoj konferenciji za štampu takođe negirao da je imao bilo kakve kontakte sa Šarićem.

MUP Crne Gore: Dokument koji je objavio "Dan" je falsifikat

Uprava policije Crne Gore danas je saopštila da su listinzi prisluškivanih telefonskih razgovora koje povezuju premijera Igora Lukšića i šefa crnogorske diplomatije sa Darkom Šarićem, grubi falsifikat.

"Uprava policije je sprovodeći mere i radnje utvrdila da je dokument, koji je nazvan listingom, a koji je objavljen u dnevnim listu Dan, a gde se pominju imena predsednika Vlade i ministra spoljnih poslova, grubi falsifikat i nije dokument Uprave policije", navodi se u saopštenju koje je potpisao pomoćnik direktora Uprave policije Milan Tomić.

U saopštenju se navodi da je Upravi policije "u kontaktu sa operatorom mobilne telefonije potvrdjeno da dokument objavljen u "Danu", a za koji se tvrdi da je listing, nije dokument koji su oni bilo kome izdali, niti kao takav predstavlja formu koju operator koristi pri dostavaljanju zadržanih podataka nadležnim organima".

Dodaje se da će Uprava policije "o svemu obavestiti nadležno državno tužilaštvo, radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi sa izradom i objavljivanjem ovog falsifikata".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.