Izvor: B92, 03.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka oprema za prisluškivanje

Sarajevo -- Iz Nemačke u BiH dopremljena najsofisticiranija oprema za prisluškivanje, koja će se koristiti za presretanje telefonskih poziva

Već u ponedeljak, kako piše Dnevni avaz, u Agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) i Obaveštajno-sigurnosnoj agenciji (OSA) počeće instaliranje te opreme za koju je Evropska komisija obezbedila 2,1 milion konvertibilnih maraka.

Sead Lisak, vršilac dužnosti direkora SIPA, kaže da je ovom opremom policiji "u ruke dat alat >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se na ozbiljan način uključi u borbu protiv organiziranog kriminala i svih drugih težih krivičnih djela".

"Ovakvi su sistemi već zaživjeli i na Istoku i na Zapadu, to nije ništa novo. BiH u tome čak kaska za ostatkom svijeta. Nažalost, kriminalci su, za razliku od policije, već dobro uvežbani informatički i na sve druge načine", kaže Lisak.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.