Nema promene državnih simbola

Izvor: B92, 26.Sep.2012, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nema promene državnih simbola"

Podgorica -- Potpredsednik DPS i crnogorski premijer Igor Lukšić kazao je da neće biti promene državnih simbola Crne Gore, kako to zagovaraju glavne opozicione stranke.

On je poručio da se postojeći državni simboli Crne Gore ne mogu i ne smeju dovoditi u pitanje.

"Ne znam za drugu državnu zastavu osim postojeće crvene sa zlatnim obrubom. Ne znam za drugu himnu osim 'Oj svijetla majska zoro' sa stihom da je 'vječna Crna Gora' i ne znam za drugi službeni osim crnogorskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i nema te ustavne promene koja to može promeniti", kazao je Lukšić na predizbornoj tribini u Kličevu, kod Nikšića.

Socijalistička narodna partija Srđana Milića prethodno je saopštila da će inicirati skraćenje crnogorske himne i vraćanja trobojke, kao i uvođenje srpskog kao službenog jezika, a iste zahteve u izbornom program ima i Demokratski front, koji predvodi nekadašnji diplomata Miodrag Lekić.

Parlamentarni izbori u Crnoj Gori zakazani su za 14. oktobar.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

CG: Nema promene državnih simbola

Izvor: Akter, 26.Sep.2012

Potpredsednik DPS i crnogorski premijer Igor Lukšić kazao je da neće biti promene državnih simbola Crne Gore, kako to zagovaraju glavne opozicione stranke

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.