Nelegalno ribarsko etnoselo na jezeru Gruža

Izvor: Press, 25.Feb.2010, 02:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nelegalno ribarsko etnoselo na jezeru Gruža

Ribarsko etnoselo koje čine 13 kućica na samoj obali akumulacionog jezera Gruža, sa koga se deo Šumadije snabdeva vodom, ne može biti legalizovano, odlučilo je Ministarstvo životne sredine.
Poslovodstvo JKP „Vodovod", koji Kragujevčanima distribuira pijaću vodu, očekuje da kućice budu uklonjene. Prvi čovek „Vodovoda" Obren Ćetković kaže da sada rukovodstvo opštine Knić, kojoj jezero pripada, treba da donese rešenje o uklanjanju svih objekata.
- Tražimo i sve vrste...

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Etnoselo na jezeru Gruž?

Izvor: B92, 24.Feb.2010, 17:30

Zbog gradnje ribarskog etnosela na akumulaciji Gruža, odakle se Kragujevac snabdeva vodom za piće, ponovo su zaratili Knićani i rukovodstvo JKP "Vodovod” iz Kragujevca. Povod je odluka opštinske uprave da se izda odobrenje za izgradnju, odnosno legalizaciju etnosela izgrađenog na samoj obali...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.