Nedoumice hrvatskog predsednika oko ostavke ministra odbrane

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Maj.2020, 14:01

Nedoumice hrvatskog predsednika oko ostavke ministra odbrane

Komentarišući ostavku koju je ministar odbrane Damir Krstičević podneo nakon što su u četvrtak u nesreći poginula dva pilota Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva, predsednik Hrvatske Zoran Mlanović je rekao da on ne odgovara njemu, nego premijeru i Saboru.

Upitan da li bi Krstičević trebalo da podnese ostavku, Milanović je rekao da je teško govoriti izvan konteksta, prenosi HRT.

"Da se to događa stalno, onda svakako da, ali samo zbog ovoga, ne znam. On mi se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << javio nakon par sati, ali ostavku nije spominjao. On na kraju krajeva, ne odgovara meni", rekao je Milanović, dodavši da je pitanje ostavke delikatno.

On je istakao da je to opasan posao i iz poštovanja prema ljudima i njihovim porodicama ne bi ni u koga upirao prstom i svaljivao krivicu.

Na pitanje novinara da li bi tražio njegovu ostavku da je sam nije ponudio, Milanović je rekao da zbog ovoga ne bi, bar ne prvog dana.

"Tako ne funkcionišem. To je jeftino i kratkog daha i videli smo poslednjih godina da je to loše za vojsku i za sistem. Na kraju se sve utvrdi, kao što se utvrdilo i za dvojicu pilota helikoptera. Je li tada bilo razloga za nečiju ostavku, nije jer je bio nesretni slučaj", kazao je Milanović.

Sistem odbrane je, prema njegovim rečima, dobar i ova nesreća nema veze s njim.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.