Ne odustaje od optužbi protiv načelnika policije, a prijava odbačena

Izvor: Press, 08.Dec.2010, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne odustaje od optužbi protiv načelnika policije, a prijava odbačena

Osnovno javno tužilaštvo u Čačku odbacilo je kao neosnovanu krivičnu prijavu koju je protiv prvog čoveka čačanske saobraćajne policije Dragoslava Krdžića pre tri meseca podneo vlasnik firme „Auto Jovanović" Veliša Jovanović. Međutim, Jovanović, koji je podneo privatnu tužbu protiv načelnika Krdžića i još tri inspektora, konferenciju za novinare koju je juče održao Krdžić u Policijskoj upravi Čačak, kao i objavljivanje odluke >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << tužilaštva, smatra pritiskom pred novo suđenje.- Tužilaštvo je još 17. novembra odbacilo moju krivičnu prijavu koju sam protiv načelnika Krdžića podneo zbog zloupotrebe službenog položaja. Zašto je načelnik Krdžić čekao toliko da objavi ovu informaciju? Za 13. decembar zakazano je suđenje po njegovoj tužbi protiv mene za klevetu. Iznošenjem takvih podataka pet dana pred početak suđenja on pokušava da utiče na sudsku odluku - tvrdi Jovanović.
Veliša Jovanović (52), vlasnik firme za tehnički pregled „Auto Jovanović" u Čačku, i dalje tvrdi da ga je od 2002. godine na razne načine reketirao načelnik Krdžić i da je tako od njega uzeo mnogo novca. Jovanović je i u novom zahtevu za sprovođenje istrage protiv Krdžića naveo da je više puta morao da otkupi privatna kola Krdžića po znatno nižim cenama, da je više puta u kešu davao Kržiću po hiljadu evra za letovanja i zimovanja, kao i da je 2005. godine bio prinuđen da mu pozajmi 20.000 evra „za građevinske radove na stambenoj zgradi koju je načelnik zidao u Čačku", od čega je Krdžić samo polovinu vratio. Jovanović je i juče ponovio da načelnik Krdžić direktno ili preko podređenih inspektora vrši konstantan pritisak i na njihove poslovne partnere, kako bi, kako on kaže, raskinuli ugovore sa njihovom firmom.
- Kontrole naše firme su udesetostručene i posle objavljivanja u medijima i podnošenja krivične prijave pritisak na firmu je još veći. Zbog svega smo tražili izuzeće inspektora iz Čačka i da nas kontroliše policija iz Beograda - kaže Jovanović.
Načelnik Krdžić je odbacio sve Jovanovićeve navode kao laži i rekao da na prikupljanju podataka po krivičnoj prijavi Jovanovića nisu radili inspektori iz Čačka.
- Upravo da ne bi bilo sumnje u objektivnost, po nalogu tužilaštva radila je Unutrašnja kontrola MUP-a Srbije, odeljenja iz Kragujevca. Na osnovu svih izjava svedoka protiv mene i još tri inspektora, tužilaštvo je odbacilo prijave kao neosnovane. Protiv Jovanovića se preduzimaju određene službene radnje, kao i prema svima drugima. Protiv radnika „Auto Jovanović" podneto je nekoliko krivičnih prijava, kao i prekršajnih prijava protiv firme. Ali sve je rađeno po zakonu, jer niko ne može biti oslobođen odgovornosti - rekao je Krdžić, potvrđujući da je u decembru zakazano prvo ročište po njegovoj tužbi za klevetu.
Jovanović tvrdi da Unutrašnja kontrola MUP-a Srbije, koja je radila proveru, nije saslušala nijednog svedoka koje je on predložio.
- Predložio sam pet svedoka koji su bili očevici davanja para Krdžiću, ali nijedan nije saslušan. Ovu priču teraću do kraja, bez obzira na pritiske - kaže Jovanović.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.