Ne dozvolimo da se Balkan rebalkanizuje

Izvor: B92, 16.Okt.2019, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne dozvolimo da se Balkan 'rebalkanizuje'"

Brisel -- Komesar za migracije, unutrašnje poslove i državljanstvo Dimitris Avramopulos govoreći o evrointegracijama upozorio je da bi trebalo biti pažljiv sa Balkanom.

Komesar za migracije, unutrašnje poslove i državljanstvo Dimitris Avramopulos kaže da je Evropska komisija jasna kada je reč o otvaranju pristupnih pregovora sa Severnom Makedonijom i Albanijom, ali da je odluka o nastavku evrointegracionog procesa za dve zemlje u rukama zemlja članica.

"Budimo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vrlo pažljivi sa Balkanom. Ne dozvolimo da se Balkan rebalkanizuje na način na koji su se stvari tamo ranije dešavale", upozorio je Avramopulos.

Savet EU na sastanku u Luksemburgu u utorak nije uspeo da se dogovori oko novih koraka u procesu pristupanja EU.

Odluku o tome da li će i na koji način Skoplje i Tirana otvoriti pristupne pregovore o članstvu trebalo bi da donesu EU lideri koji se 17 i 18. oktobra sastaju u Briselu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.