Naterao druga da mu ubije oca

Izvor: Večernje novosti, 26.Jan.2014, 22:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naterao druga da mu ubije oca

BANJALUČKA policija je zbog ubistva Radovana Stijakovića (49), vlasnika lokala „Kazablanka“ u Kočićevu kod Gradiške, uhapsila Roberta Stijakovića, sina ubijenog Stijakovića, i Robertovog kolegu Danijela Dujića. Utvrđeno je da je „Robert Stijaković nagovorio Dujića da izvrši ovo teško ubistvo“, što je on i učinio 22. januara u večernjim časovima. Dujić je, kako saznajemo, došao do kuće Stijakovića, kroz prozor iz automatske puške pucao u njega i pogodio ga sa devet metaka. >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << - Izvršen je pretres kuće i pomoćnih objekata na više lokacija, vlasništvo osumnjičenih, i nađeno je deset pušaka, tri pištolja i oko 500 komada municije - ističu iz policije. Dujić uz izveštaj o počinjenom teškom ubistvu, a Robert Stijaković uz izveštaj o počinjenom podstrekavanju na teško ubistvo, sprovedeni su u Okružno tužilaštvo Banjaluka. Kako nezvanično saznajemo, obojica osumnjičenih su na kriminalističkoj obradi priznali krivična dela za koja se terete. - Dujić je radio kod Radovana Stijakovića na imanju. Bio je veoma dobar prijatelj sa njegovim sinom Robertom - kažu u policiji. Inače, oko kuće Stijakovića postavljene su kamere, koje je montirao upravo Robert. Video-nadzor nije ništa snimio, odnosno, na snimcima se ne vidi prilazak ubice, što je odmah bilo sumnjivo policiji. Robert je, podsetimo, u četvrtak ujutro uplakan ispričao da je, zajedno sa prijateljem, slučajno pronašao mrtvog oca! Prema nezvaničnim informacijama, koristoljublje je motiv ovog stravičnog ubistva, koje je šokiralo stanovnike Gradiške. VEŽBALI ISTRAGA pripadnika CJB Banjaluka rezultirala je otkrivanjem i niza drugih šokantnih detalja o ovom slučaju. - Dok su planirali ubistvo, njih dvojica su čak išli u šumu da vežbaju gađanje puškom i ustanove ko bi bio uspešniji - navode u policiji.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Stijakoviću i Dujiću prijeti dugotrajna robija

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Jan.2014, 20:53

BANJALUKA - Robert Stijaković, naručilac ubistva svoga oca, i njegov vršnjak Danijel Dujić, direktni izvršilac ubistva, mogli bi biti osuđeni na dugogodišnje kazne zatvora, do maksimalnih 45 godina, zbog svirepog ubistva Radovana Stijakovića, vlasnika lokala "Kazablanka" u gradiškom selu Kočićevo.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.