Izvor: B92, 24.Avg.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavljeno suđenje za kamenovanje

Benkovac -- U Opštinskom sudu u Benkovcu nastavljeno je suđenje za kamenovanje kuća srpskih povratnika u Biljanima Donjim jula ove godine.

Četvorica osumnjičenih su optuženi da su 25. jula kamenovali četiri kuće srpskih povratnika u Biljanima Donjim, a ispred jedne od oštećenih kuća izazvali su i požar, čime su, kako se navodi u optužnici, počinili krivično delo izazivanja verske, nacionalne i rasne netrpeljivosti.

Pred sudom su izjave dali četvoro srpskih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << povratnika iz Biljana Donjih - Svetozar Škorić, Danica Škorić, Slobodan Škorić i Sonja Kranjc, vlasnici oštećenih kuća. Oni su rekli da optuženi nisu kamenovali kuće iz verske ili rasne netrpeljivosti, već da su bili pijani.

Na pitanje jednog od advokata optuženih svedokinji Sonji Kranjc da li joj je neko savetovao da "dramatizuje" taj događaj i prikaže ga u javnosti težim nego što jeste, ona je odgovorila potvrdno.

U sudnici su i danas bili optuženi Zoran Bilaver (31), Ljube Bašić (44), Denis Žilić (36), sva trojica iz Škabrnje, te Ivan Duspara (23) iz Smilčića.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.