Nastavljena blokada graničnih prelaza u RS

Izvor: S media, 10.Okt.2010, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavljena blokada graničnih prelaza u RS

Autoprevoznici iz Republike Srpske (RS) nastavili su danas blokadu carinskih terminala na graničnim prelazima protestujući zbog nepovoljnih odredbi novog pravilnika za izdavanje licenci za obavljanje medjunarodnog drumskog saobraćaja.

Teretni saobraćaj potpuno je blokiran na graničnim prelazima Gradiška, Rača i Karakaj, a autoprevoznici posle dve noći provedene u kamionima najavljuju radikalnije mere ako se ne ispune njihovi zahtevi.

Predsednik skupštine >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Udruženja autoprevoznika RS i predsednik Štrajkačkog odbora Nikola Grbić rekao je novinarima da u blokadi učestvuje oko 1.200 kamiona.

On je naveo da će oni ostati na graničnim prelazima i putevima sve dok Ministarstvo transporta i komunikacija BiH ne povuče pravilnik o uslovima i postupku izdavanja licenci za obavljanje medjunarodnog drumskog saobraćaja.

"Ako sutra iz Sarajeva ne dobijemo pozitivan odgovor na naše zahteve, idemo u radikalnije mere - blokadu saobraćajnica u celoj RS. Pridružuju nam se i autoprevoznici iz Federacije BiH. Ako ne bude pomaka, organizujemo se i svi krećemo ka Sarajevu", naveo je Grbić.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.