Naseru Oriću ukinut pritvor

Izvor: B92, Beta, 28.Nov.2008, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naseru Oriću ukinut pritvor

Naser Orić (FoNet, arhiv)

Sarajevo -- Vanraspravno veće Kantonalnog suda u Sarajevu ukinulo je pritvor Naseru Oriću, optuženom za iznudu i ilegalno posedovanje oružja i eksploziva.

Orić će se braniti sa slobode, a u zatvoru u Sarajevu je proveo 54 dana. Prvo ročište u njegovom predmetu zakazano je za 3. decembar. Odluku o ukidanju pritvora Vanraspravno veće je potkrepilo stavom da "više ne postoje razlozi za primenu (te) mere".

Kantonalno Tužilaštvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Sarajevu tereti Orića, ratnog komandanta Armije BiH u Srebrenici, da je iznudio 204 hiljade konvertibilnih maraka (oko 102 hiljade evra) od neimenovane osobe, za neovlašćeno držanje oružja i municije čija nabavka građanima nije dozvoljena.

Optužnica protiv Orića podignuta je 13. novembra, a uhapšen je mesec dana ranije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Orić na slobodi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Nov.2008, 21:37

SARAJEVO - Vanraspravno vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu ukinulo je pritvor muslimanskom ratnom komandantu u Srebrenici Naseru Oriću, koji je optužen za iznudu i ilegalno posedovanje oružja i eksplozivnog materijala...Odluku o ukidanju mere pritvora donelo je Vanraspravno vijeće kojim je predsedavao...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.