Naser Orić optužen za iznudu

Izvor: RTS, 14.Nov.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naser Orić optužen za iznudu

Sarajevsko tužilaštvo podiglo optužnicu protiv Nasera Orića, nekadašnjeg komandanta bosanskih muslimana, zbog iznude i ilegalnog posedovanja oružja i eksplozivnih naprava.

Orić se tereti da je iznudio 240.000 konvertibilnih maraka (oko 120.000 evra) od neimenovane osobe, javila je agencija Fena.

Optužnica takođe tereti Orića za neovlašćeno držanje određene količine vatrenog oružja i municije, čija nabavka građanima nije dozvoljena, navedeno je u saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Kantonalnog tužilaštva, koje je potpisao glavni tužilac Branko Šljivar.

Orić je uhapšen u oktobru, tri meseca pošto je Haški tribunal odbacio presudu donetu protiv njega 2006. godine zbog toga što ništa nije uradio kako bi sprečio ubijanje bosanskih Srba tokom sukoba 1992-95. godine.

Hapšenje je izvršeno u restoranu u kome je Orić trebalo da preuzme novac od ucene.

U pritvoru Orića je saslušao i državni tužilac iz Bijeljine, u okviru istrage o ratnim zločinima koje je počinio nad Srbima u istočnoj Bosni.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.