Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Maj.2017, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napadači na Zijadina Selu optuženi za pokušaj ubistva, odredjen im pritvor od 30 dana

Krivični sud u Skoplju odredio je pritvor od 30 dana za sina i oca, koji se sumnjiče da su pokušali da ubiju lidera i poslanika Alijanse za Albance Zijadina Selu tokom upada demonstranata u parlament, 27. aprila.

Kako su danas preneli mediji, dvojica osumnjičenih, tridesetdevetogodišnji Kiril Georgijevski i njegov šezdesetosmogodišnji otac su nakon ispitivanja kasno sinoć odvedeni u istražni zatvor u Skoplju. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

Državni tužilac je, nakon pregledanja dokaza, preimenovao krivično delo za koje je prvobitno teretio tu dvojicu osumnjičenih iz "učestvovanje u masi koja je pokušala da spreči službeno lice u obavjanju dužnosti" u "krivično delo ubistvo".

Skopsko tužilaštvo je sinoć saopštilo da na osnovu pribavljenih dokaza postoje osnove sumnje da su dve identifikovane osobe koje su napale Selu, zajedno sa drugim osobama koje još nisu identifikovane, pokušale da izvrše "krivično delo ubistvo" 27. aprila za vreme dogadjaja u Sobranju Makedonije.

Policija je juče ujutro saopštila da su zbog napada na Selu uhapšeni Kiril Georgijevski i njegov otac. Prilikom pretresa kod njih su pronadjene i oduzete patike i odeća sa tragovima, kao i tri mobilna telefona.  ; ;Georgijevski i njegov otac vide se na više snimaka koje su emitovali mediji, bezbednosnih kamera u parlamentu kako fizički napadaju Selu i vuku ga po hodnicima uz pomoć drugih osoba. Na snimku se vidi i kako pet osoba vuku onesvešćenog Selu, krvavog lica.

Tokom nasilnog upada pristalica VMRO DPMNE u Sobranje Makedonije 27. aprila povredjeno je više poslanika parlamentarne većine, medju kojima je Zijadin Sela najozbiljnije povredjen. Lider Alijanse za Albance, koji je zadobio ozbiljne povrede glave, pušten je u subotu, 6. maja, na kućno lečenje.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Napadači na Selu otpuženi za pokušaj ubistva

Izvor: Mondo, 11.Maj.2017

Krivični sud u Skoplju odredio je pritvor od 30 dana za sina i oca, koji se sumnjiče da su pokušali da ubiju lidera i poslanika Alijanse za Albance Zijadina Selu tokom upada demonstranata u makedonski parlament, 27. aprila...Foto: Twitter/printscreen..  Kako su danas preneli mediji, dvojica osumnjičenih,...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.