Napadači na Srbe u Uzdolju pušteni na slobodu

Izvor: RTS, 22.Okt.2019, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napadači na Srbe u Uzdolju pušteni na slobodu

Sedmorica od 16 osumnjičenih za napad na kafić u Uzdolju, puštena su da se brane sa slobode, a na tu odluku imaju pravo žalbe u roku od tri dana.
Osumnjičeni su kao pripadnici jedne navijačke grupe iz Splita, 21. avgusta ove godine sa više privatnih vozila došli u Uzdolje, gde su znali da se prati fudbalska utakmica Crvena Zvezda–Jang Bojs i gde su fizički napali prisutne Srbe i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vređali ih na na nacionaalnoj osnovi.

Na ročištu održanom danas sudija je odlučivao o predlogu državnog tužioca da se protiv njih produži istražni zatvor za dva meseca, prenosi hrvatski portal Vijesti pozivajući se na izvor iz suda.
Kako se navodi ta odluka još nije doneta, a stranke još nisu primile pisano rešenja.
Četvorici osumnjičenih nakon isteka jednomesečnog istražnog zatvora isti im je produžen za još dva meseca.
Dvojici osumnjičenih su nakon isteka istražnog zatvora određene mere opreza, odnosno moraju jednom dnevno da se javljaju u policijsku stanicu.
Jednom osumnjičenom ukinut je istražni zatvor jer ima alibi da se u vreme incidenta nalazio na drugom mestu, dok je jednom ukinut istražni zatvor, ali je kasnije uhapšen.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.