Nakon više od dva sata saslušanja: Episkopu Joanikiju i nikšićkim sveštenicima određeno zadržavanje do 72 sata

Izvor: Večernje novosti, 13.Maj.2020, 08:08

Nakon više od dva sata saslušanja: Episkopu Joanikiju i nikšićkim sveštenicima određeno zadržavanje do 72 sata

Njima se na teret stavlja da su prekršili naredbu vladinog Nacionalnog koordinacionog tela o zabrani okupljanja Nakon više od dva sata saslušanja u Centru bezbednosti i kod tužioca u Nikšiću, episkopu Episkopu budimljansko-nišićkom Joanikiju i nikšićkim sveštenicima, određeno je zadržavanje do 72 sata. Pored episkopa Joanikija, pritvor do 72 sata određen je i sveštenicima nikšićkog Sabronog hrama Svetog Vasilija Ostroškog Danilu Zirojeviću, Željku Rojeviću, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Ostoji Kneževiću, Mirku Vukotiću, Vasiliju Brboriću, Draganu Krušiću i Nikoli Marojeviću, dok arhijerejski namesnik nikšićki Slobodan Jokić nije saslušane jer mu je pozlilo i nalazi se u bolnici. -Njima se na teret stavlja krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, jer su suprotno naredbama Ministarstva zdravlja prekršili zabranu okupljanja na javnom mestu i organizovali vršenje verskog obreda-litije ulicama grada Nikšića, kojoj je prisustvovao veći broj građana, navodi se u saopštenju koje je potpisao državni tužilac i portparol ODT u Nikšiću, Stevo Šekarić.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VLADIKA JOANIKIJE I SVEŠTENICI U PRITVORU: Nakon više od 2 sata saslušanja određeno im je zadržavanje do 72 sata

Izvor: Kurir, 13.Maj.2020

Episkopu budimljansko-nišićkom Joanikiju i nikšićkim sveštenicima, nakon saslušanje u Centru bezbednosti Nikšić, pa potom kod tužioca određeno je zadržavanje do 72 sata, javlja portal IN4S.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.