Najzad gužva na Budvanskoj rivijeri

Izvor: Politika, 16.Jul.2009, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najzad gužva na Budvanskoj rivijeri

Ko je snizio cene dobro posluje, ali praznih kreveta i dalje ima i u hotelima i kod privatnika

Od našeg dopisnika

Budva – Na plažama Budvanske rivijere najzad je počela letnja gužva. Ne kao lani i prethodnih godina, ali sezona je ipak počela. Kolone vozila sa registarskim tablicama iz Srbije na prilazima Budvi govore da su stigli tradicionalno najbolji i najverniji gosti. Istina, mnogi su došli u svoje stanove i vikendice, ali ih ima i u hotelima >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << i privatnim kućama.

I ovog jula najposećeniji su najskuplji hoteli. Tako, recimo, hotel „Splendid” u Bečićima beleži stopostotnu popunjenost, kao i „Maestral” u Pržnu.

– Naše cene su niže za 20 procenata u odnosu na prošlogodišnju sezonu. Uz to, onaj koji je uplatio za šest dana, sedmi dobija besplatno, a ko je, pak, uzeo četrnaestodnevni aranžman, ima dva dana gratis. Iako je naš hotel za one sa dubljim džepom, ovaj potez se pokazao ispravnim, interesovanje je poraslo – kaže Žarko Radulović, suvlasnik „Splendida”.

Hotel „Mogren” u centru Budve nudi polupansion za 33 evra, baš kao i lane. I pun je gostiju. Dobro su popunjeni Turističko naselje „Slovenska plaža” i hotel „Aleksandar” gde, takođe, nude odmor po lanjskim cenama. No, praznih kreveta ima i dalje u svim hotelima od Jaza do Buljarica.

Slično je i kod privatnih izdavaoca soba. Oni koji nude jeftiniji krevet imaju više gostiju. Raspon je i dalje prilično veliki: jedni nude ležaj za osam i deset, drugi za 12 i 15 evra. Mesta i dalje ima u privatnim kućama i apartmanima. Najbolji indikator za to su brojni dileri soba po ulicama koji presreću one koji stižu sa inostranim tablicama.

– Pokušavao sam sa oglasima i ponudom preko Interneta, po lanjskim cenama. Nije išlo. Onda sam ponudio cenu od osam evra po krevetu za sve sobe, i od pre dva dana je puna kuća gostiju – kaže Miloš Vujović iz Budve.

Prve veće ovosezonske gužve donele su nevolje u saobraćaju. Nedostaje parking prostor, pa su opet blokirani trotoari, zelene površine i drugi javni prostori gde je zabranjeno parkiranje. „Pauci” uveliko rade, što revoltira motorizovane turiste koji su stigli u Budvu. S druge strane, tamo gde je dozvoljeno, parkiranje je skupo: za sat se plaća 70 centi.

S. Gregović

[objavljeno: 16/07/2009]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.