Izvor: B92, 25.Dec.2013, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Najpozitivniji odnosi sa Srbijom"

Budimpešta -- Madđarski ministar spoljnih poslova Janoš Martonji ocenio je danas da su odnosi Mađarske i Srbije ove godine zabeležili značajan napredak.

On je u godišnjem intervjuu za mađarsku agenciju MTI kazao da je 2013. godina bila uspešna godina za mađarsku spoljnu politiku i konstatovao da je napravljen napredak u svim važnim oblastima.

Govoreći o odnosima sa susednim zemljama, Martonji je istakao da su "najpozitivniji odnosi razvijeni sa Srbijom".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
U najveći uspeh Martonji je ubrojio politiku susedstva u centralnoj Evropi koja je, po njegovim rečima, bila u fokusu mađarske diplomatije imajući u vidu da Mađarska predsedava Centralnoevropskom inicijativom i preuzela je rotirajuće predsedavanje Višegradskom grupom u julu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.