Nadmetanje delija sa Manjače

Izvor: Politika, 26.Maj.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadmetanje delija sa Manjače

Banjaluka – Na koti 626, brežuljku na Manjači, nekad su se pasla stada ovaca, goveda, konja, a već treću godinu zaredom, svakog 25. maja, na „ludu žurku” dolaze džipovi.

Na rubu kamenoloma na Zelencima, stazu je savladalo svih 27 džipova, a po kategorijama od prve do treće pobedili su Goran Ninković, Dragutin Kukrika i Tomislav Trivić

Domaćin i organizator „džipijade” je ovdašnji meštanin Ranko Šever koji je za takmičare u >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << džipijadi i narodnim disciplinama , bacanju kamena sa ramena, penjanju uz okresanu omoriku i navlačenju konopca, obezbedio besplatan ručak, diplome, zahvalnice i pehare. Drugih nagrada nije bilo, a svi učesnici i oko tri hiljade izletnika, uz prateće šatre i muziku, lepo su se zabavljali.

Sa nešto manje adrenalina, a uz veliku želju za pobedom takmičile su se delije sa Manjače u viteškim disciplinama. Pobednik u bacanju kamena je Đuro Nikolić, a u penjanju uz „banderu” Aleksandar Čekić. Konopaši su stigli do pred finale, a onda je puk’o konopac, pa su sudije, za sve discipline, Nikola Kenđer i Muhamed Musić, odsvirale kraj, ali samo do idućeg 25. maja.

R. Milović

[objavljeno: 27/05/2008]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.