Načelnik iz osvete kinji doktorku

Izvor: Press, 14.Avg.2010, 00:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Načelnik iz osvete kinji doktorku

Načelnik Odeljenja za radiologiju u Sremskoj Kamenici dr Marko Erak pokušava da otera s posla dr Bojanu Bokorov, koja je otkrila malverzacije u toj zdravstvenoj ustanovi Načelnik Odeljenja za radiologiju Instituta za onkologiju u Sremskoj Kamenici dr Marko Erak pokušava da diskredituje dr Bojanu Bokorov sa tog instituta, koja je otkrila da su se u ovoj ustanovi zračili pacijenti iz inostranstva, dok su naši bolesnici umirali čekajući. Kako Press >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << saznaje, dr Erak je pokrenuo peticiju među zaposlenima za udaljavanje dr Bokorov s posla, ucenjuje svakog ko komunicira sa njom, pa je čak sproveo i istragu o tome ko je nedavno bio na sahrani njene majke.Redakciji Pressa pismom su se obratili tehničari Odeljenja za radiologiju i ukazali na ponašanje dr Marka Eraka. Oni su otkrili i da su pacijenti iz Republike Srpske i ove godine zračeni u institutu, i na taj način demantovali dr Eraka da su pacijenti iz inostranstva dobijali radiološku terapiju samo prošle godine.
- Načelnik Odeljenja radiologije dr Marko Erak, u nastojanju da što više diskredituje dr Bokorov, a u nemogućnosti da je, kao i ostale potkupi, ucenjuje nas, ostale zaposlene, da potpisujemo peticiju protiv nje. Doktorki je ovih dana umrla majka i sprovedena je „tiha" istraga ko je bio na sahrani, ko joj je poslao telegram - navodi se u pismu zaposlenih Instituta za onkologiju u Sremskoj Kamenici.
Zlostavljanje u instititu
U pismu se dodaje i da su i sestre takođe uplašene.
- Sve rezultira zamenama radnih mesta sa dobrog na lošije, rasporedom, brojem dežurstava, do progona sa instituta. Pretnje i ucene su stalne, a zbog toga najviše trpe pacijenti - navodi se u pismu.
Docent dr Bojana Bokorov potvrdila je za Press da se protiv nje vodi otvoreni rat kojim dr Erak želi da je natera da sama ode sa ovog instituta.
- Rečeno mi je da je pokrenuta peticija protiv mene. Neki ljudi su bili u strahu i morali su da je potpišu iako su sa mnom u dobrim odnosima. Ucenjuje se svako ko stane sa mnom, javi mi se, izjavi saučešće. Žele da me nateraju da sama odem, ali to neću učiniti. Boriću se do kraja - kaže dr Bokorov.
Prema njenim rečima, dr Erak je priznao da je situacija na institutu veoma loša, ali je za to optužio upravo nju, jer je probleme iznela u javnost.
- Na sastanku pre nekoliko dana zaposlenima je saopšteno da je situacija u institutu veoma loša. A loša je, rekao je, zato što je Bokorovka, to jest ja, dala informacije novinarima, zbog čega me treba udaljiti sa instituta, odnosno dati mi otkaz. Na taj način situacija u institutu će se rešiti - rekla je dr Bokorov.
Dr Borkov je skrenula pažnju javnosti da se u Institutu za onkologiju zrače pacijenti iz Republike Srpske, dok naši bolesnici umiru čekajući. Samo od avgusta prošle godine do jula ove u tom institutu uz visoke novčane naknade zračilo se 450 stranih osiguranika, iako su naše liste čekanja dugačke. Za to vreme, trećina od oko 450 naših pacijenata je umrla, ne dočekavši radioterapiju. Dr Marko Erak je na konferenciji za novinare priznao da su tamošnji osiguranici primali terapiju kod njih, uz tvrdnje da je to bilo samo u toku prošle godine.
Dr Erak ne odgovara na pozive
Dr Bokorov, međutim, kaže da su pacijenti iz Republike Srpske, ali i iz Crne Gore, zračeni i ove godine.
- Znam za devet pacijenata, a moguće je da ih ima i više. Zračeno je dvoje pacijenata iz Crne Gore, a ostali su iz Republike Srpske. Njihove istorije bolesti sam prosledila ustanovama na visokom državnom nivou - navela je dr Bokorov.
Zavod za zdravstveno osiguranje Republike Srpske jednu radioterapiju je 2009. godine plaćao Institutu za onkologiju u Sremskoj Kamenici između 3.000 i 4.000 evra.
Press je juče pokušao da dobije dr Marka Eraka, kao i direktora Instituta prof. dr Dušana Jovanovića, kako bi proverio sve ove navode. Nijedan od njih dvojice se nije javljao na telefon. 

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.