Na pomolu rešenje za radnike „Grejanja“

Izvor: Večernje novosti, 10.Sep.2019, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na pomolu rešenje za radnike „Grejanja“

Radnicima „Grijanja“ predsednik opštine Igor Golubović obećao isplatu zarada. PLjEVLjA - Predsednik opštine Pljevlja, Igor Golubović, nakon sastanka sa rukovodstvom i radnicima Grijanja”, obećao da će izaći u susret zahtevima radnika na način što će do petka biti isplaćena jedna zarada, tvrde u saopštenju predstavnici radnika lokalnog preduzeća „Grejanje“. Oni navode da je Golubović rekao da će ubuduće zaposlenima zarade biti isplaćivane svaki >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << mesec a da će u lokalnoj upravi napraviti plan isplata ostalih neisplaćenih zarada.- Nakon predočenih problema koje zaposleni u ovom društvu imaju, kao i najavljenog štrajka do isplate svih zaostalih zarada, predsednik opštine je izjavio da je oko većine tema bio pogrešno i nedovoljno informisan, kako od strane svojih najbližih saradnika iz opštine, tako i od rukovodstva Društva, navodi se u saopštenju za medije predstavnika radnika Grijanja.PROČITAJTE JOŠ: Pljevlja: Ili plata ili hladni radijatori?! Oni su izrazili nadu da do štrajka neće doći, jer to, kako kažu, nije u interesu ni njima, ni građanima, a ni predsedniku opštine. Radnici će konačnu odluku doneti na radničkom zboru, koji će verovatno biti održan u sredu.- Na radničkom zboru tražićemo od predsednika opštine da nam pisanim putem dostavi plan isplate zaostalih zarada, iza koga će on stajati kako rečju, tako i svojim potpisom, a nakon toga odlučiti da li je ta ponuda prihvatljiva za nas ili ćemo krenuti u organizaciju štrajka, navodi radnici u saopštenju za medije.Deo radnika tog opštinskog preduzeća nedavno je saopštio da neće obavljati pripreme za sezonu grejanja koja počinje 1. oktobra, zbog toga što im poslodavac duguje 11 zarada. Zaposleni su kazali da su pre mesec dana dobili platu za avgust 2018. godine. Građanima su tada preporučili da nabave ugalj i drva ili se greju na struju.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Radnicima pljevaljskog “Grijanja” obećali jednu platu

Izvor: SandzakPress.net, 11.Sep.2019, 15:51

Zaposleni u pljevaljskom preduzeću “Grijanje” podložiće kotlove u gradskoj toplani 1. oktobra ukoliko u potpunosti bude ispoštovan dogovor koji su postigli sa predsjednikom Opštine Pljevlja Igorom Golubovićem i rukovodstvom preduzeća. Radnici su “Vijestima” kazali da su od predsjednika...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.