Na Zlatiboru više turista nego lane

Izvor: Press, 01.Sep.2010, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Zlatiboru više turista nego lane

Na Zlatiboru je tokom jula i avgusta boravilo za oko 20 odsto više gostiju nego u istom lanjskom periodu, potvrdio je direktor Turističke organizacije Arsen Đurić
- Jedan od značajnih faktora koji su uticali na povećanje broja gostiju i noćenja na Zlatiboru je politika cena koje su u letnjoj sezoni bile niže i do 20 odsto u odnosu na prethodnu zimu - istakao je Đurić.
On je izrazio nadu da će, s obzirom na najavljene goste tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << septembra, ova godina nadmašiti prošlogodišnji broj turista za desetak odsto i pored nešto slabije posete u prva dva meseca 2010, te da će biti ostvareno više od 1,1 milion noćenja.
- Tokom letnje sezone imali smo dvostruko više stranih turista na Zlatiboru iz mnogih evropskih zemalja, a masovnije prisustvo gostiju iz Makedonije i Slovenije rezultat je izuzetno uspešne promotivne kampanje koju smo u tim zemljama imali u predsezoni - ocenio je Đurić.
Iako letnja sezona još nije završena, Zlatibor se priprema za narednu zimsku sezonu. U hotelu „Olimp" su u završnoj fazi radovi na rekonstrukciji tog objekta, a do Nove godine biće završen i luksuzni velnes centar. Đurić je potvrdio da su u toku završni radovi i na hotelu „Tornik", u centru Zlatibora, sa oko 350 ležajeva, dok će hotelsko-apartmanski kompleks „Ruža vetrova", koji gradi jagodinska kompanija „Hemel", prve goste u apartmanima primiti do Nove godine, dok će novi hotel, koji će imati pet zvezdica, biti otvoren uoči naredne letnje sezone.
- „Skijališta Srbije" su pre nekoliko dana započela izgradnju sistema za veštačko osnežavanje staza u Ski-centru „Tornik", i taj sistem bi trebalo da bude pušten u rad 15. decembra - rekao je Đurić.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.