Na Zapadnom Balkanu tri od sedam najugroženijih mesta baštine u Evropi

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Apr.2023, 13:48

Na Zapadnom Balkanu tri od sedam najugroženijih mesta baštine u Evropi

Sveti Stefan u Crnoj Gori, Partizansko Spomen groblje u Mostaru u Bosni i Hercegovini i Bistričke vodenice u Srbiji nalaze se među sedam najugroženijih mesta baštine u Evropi za 2023. godinu, objavila je Europa Nostra 13. aprila. Evropska komisija (EK) je obećala da će financijski podržati svaku lokaciju kako kako bi pomogla sanaciji ovih zona. Europa Nostra se smatra najreprezentativnijom mrežom baštine u Evropi sa članovima iz preko 40 zemalja. Ova mreža je, zajedno sa Institutom...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Vodenice Bistrice među najugroženijim lokalitetima nasleđa

Izvor: B92, 13.Apr.2023

Listu 7 najugroženijih spomenika i lokaliteta nasleđa u Evropi za 2023. godinu - koja obeležava 10-godišnjicu ovog inovativnog programa - objavile su danas organizacija Europa Nostra, Evropski glas civilnog društva posvećenog kulturnom i prirodnom nasleđu i European Investment Bank Institute (EIB).

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.