NOVA KRIZA MEĐU OPOZICIONIM REDOVIMA: Bečić neće sa Krivokapićem

Izvor: Večernje novosti, 14.Maj.2019, 08:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVA KRIZA MEĐU OPOZICIONIM REDOVIMA: Bečić neće sa Krivokapićem

Zbog toga je doveden u pitanje sastanak predstavnika parlamentarne opozicije i pokreta "Odupri se" koji je najavljen za utorak NOVA kriza na crnogorskoj opozicionoj sceni posledica je dešavanja u Kotoru, kada je SDP glasovima svojih odbornika pomogao DPS i ostalima da smene gradonačelnika Vladimira Jokića (Demokratska Crna Gora). Lider Aleksa Bečić rešio je da ostane pri ranije izrečenom stavu da sa Rankom Krivokapićem neće sedeti za istim stolom. Zbog toga je doveden >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << u pitanje sastanak predstavnika parlamentarne opozicije i pokreta "Odupri se" koji je najavljen za utorak, 14. maj. - SDP je prekršio Sporazum za budućnost koji je 39 poslanika opozicije potpisalo na protestu na Trgu nezavisnosti u Podgorici. Uz to podržali su u Kotoru one protiv kojih se opozicija grčevito bori, rečeno nam je u partiji Demokrata. Politički analitičar prof. dr Srđa Vukadinović ocenjuje da odbijanje da se sastane sa Krivokapićem, Bečić pokazuje da ima kapaciteta da postane lider opozicije. - Ali to je mač sa dve oštrice. Bečić je više puta pokazivao da je dosledan, a dovoljno je podsetiti da je on jedini koji je nastavio da bojkotuje rad parlamenta - navodi Vukadinović. - Odbijajući da se održi sastanak opozicija je mnogo dalje od jedinstva nego što je ikada pre bila. Pročitajte još - POLITIČKA KRIZA U CRNOJ GORI: Opozicija, korak do protesta Neizvesno je da li će Džemal Perović iz pokreta "Odupri se" pokušati da u odvojenim razgovorima ubedi "suprotstavljene" da pronađu izlaz iz nastale situacije. - Treba učiniti sve da Sporazum za budućnosti, živi jer je njegov cilj smena vlasti i formiranje Tehničke vlade. Mi nismo vlasnici Sporazuma, nego njegovi čuvari - poručio je Perović. Cela opozicija osudila je smenu Jokića, a njeni lideri poručili su da na SDP više ne gledaju kao na opozicionu partiju. Usledila je reakcija Ranka Krivokapića koji je kazao da njegova partija ostaje privržena Sporazumu. Iz Demokratskog fronta poručuju da su oni od početka za svaki dogovor koji budu postigli Demokrate i SDP. U SNP pozvali su na jedinstvo opozicije i da se svi okupe oko ustavnog patriotizma. Domaćin novom sastanku trebalo je da bude GP URA. Pročitajte još - Opozicija u Crnoj Gori razjedinjena PROTEST NA DAN NEZAVISNOSTI NAREDNI, jedanaesti po redu protest opozicije i pokreta "Odupri se" najavljen je za 21. maj, na Dan crnogorske nezavisnosti. Očekuje se da uskoro njihovi predstavnici posete evropske centre kako bi predstavili Sporazum za budućnost. Zalagaće se za formiranje Vlade građanskog jedinstva čiji će zadatak biti održavanje fer i slobodnih izbora.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

KRIZA U CRNOGORSKOJ OPOZICIJI: Bečić neće sa Krivokapićem!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Maj.2019

Doveden u pitanje sastanak predstavnika parlamentarne opozicije i pokreta "Odupri se"..Nova kriza na crnogorskoj opozicionoj sceni posledica je dešavanja u Kotoru, kada je SDP glasovima svojih odbornika pomogao DPS i ostalima da smene gradonačelnika Vladimira Jokića (Demokratska Crna Gora). Lider...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.