Muž i žena policajci honorarci makroa

Izvor: Mondo, 11.Dec.2012, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muž i žena policajci honorarci makroa

Policijskom inspektoru iz Zagreba Mislavu Merkašu i njegovoj supruzi imovina blokirana jer su godinama najavljivali organizatorima prostitucije policijske racije.

Merkaš i njegova supruga Nataša Gudek Merkaš, koja je takođe policajac, blokirani su računi i imovina u iznosu za koji se sumnja da su dobili ilegalnim radnjama, prenosi Dnevnik.hr, pozivajući se na nezvanična saznanja.

Bračni par uhapšen je zbog sumnji da su za informacije o policijskim racijama dobijali >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << od organizatora prostitucije izdašne novčane nagrade i određen im je jednomesečni pritvor.

Sumnja se da su za odavanje informacija u proteklih šest godina zaradili najmanje 252.000 evra.

Dugogodišnji šef grupe u zagrebačkoj policiji za razbijanje prostitucije i njegova supruga imali su više računa u bankama, stanove i kuće, te zemljišta na Korčuli i u Zagrebu.

Merkaš je, sumnja se, sigurno sarađivao s najmanje četiri makroa i njihovim organizacijama. Tri svodnika mesečno su mu plaćali po 1.000 evra paušala da ih štiti od policije.

Bračni par Merkaš uhapšen je po nalogu Kancelarije za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala (USKOK).

Ovo je treći slučaj hapšenja policajaca zbog curenja informacija u proteklih nešto više od dva meseca.

USKOK je podneo nalog o provođenju istrage protiv još 11 hrvatskih državljana zbog sumnje da su udruživali radi činjenja krivičnih dela, primanja i davanja mita, pomaganja u primanju mita, podvođenja i pomaganja u podvođenju.

(Srna, ilustracija: Guliver/Getty Images)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.