Izvor: B92, 09.Avg.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrkonjić Grad tuži Hrvatsku

Mrkonjić grad -- Do kraja godine biće prikupljena dokumentacija o šteti u Mrkonjić Gradu 1995. kada su jedinice Vojske Hrvatske ušle na to područje.

Načelnik opštine Mrkonjić Grad Zoran Tegeltija je uveren da će ta dokumentacija biti dovoljna za podizanje tužbe protiv Hrvatske pred nekim od međunarodnih sudova u Strazburu ili Hagu. Dokumentacija će, prema najavi Tegeltije, biti dostavljena Vladi Republike Srpske i Ministarstvu pravde BiH, od kojih se očekuje pomoć >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u rešavanju tog spora.

"Ako je Hrvatska mogla od Crne Gore da naplati štetu za jednu uništenu farmu na području Dubrovnika, normalno je očekivati da opština Mrkonjić Grad ima pravo bar na naknadu za uništene objekte, a poznato je da je i sav stočni fond na području Mrkonjić Grada u tom periodu uništen", rekao je on.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.