Izvor: B92, 21.Jan.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mornari uskoro bez hrane

Ljubljana -- Mornarima lađe koja zbog dugova ne sme da isplovi iz Luke Koper, već ponestaje hrane, a uskoro će ostati i bez vode.

Devet mornara, Hrvata i Ukrajinaca, ne sme da izađe na kopno sa lađe "Sol Trejder", koja iz Luke Koper ne sme da isplovi zbog isplate dugova koje poverioci traže od njenog vlasnika, prenosi slovenački portal 24ur.com.

Prema informacijama slovenačkog medija, vlasnik lađe je dužan 150.000 evra, a ni svojim mornarima još uvek nije dao plate.

Vlasnik to objašnjava cenom goriva i krizom u pomorstvu, dok mornari na "zarobljenoj" lađi imaju hrane i vode za još samo nekoliko dana.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.