More privlačno i u novembru

Izvor: Politika, 08.Nov.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

More privlačno i u novembru

Budva – Miholjsko leto koje se proteglo i do Mitrovdana, produžilo je turističku sezonu na Budvanskoj rivijeri. U ovdašnjim hotelima koji će raditi tokom cele godine (radi se uglavnom o novoizgrađenim i renoviranim objektima u Budvi, Bečićima i Miločeru) boravi 1.000 gostiju što je 23 procenta više nego lane u isto vreme. U pitanju su stranci kojima odgovara temperatura koja dostiže i 25 stepeni. Deo njih je i na plažama, pa sezona kupanja još traje.

Hoteli najvećeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << turističko-ugostiteljskog preduzeća na „rivijeri bisernih plaža” HTP „Budvanska rivijera” su pre dva dana zatvorili kapije. Saldo koji je urađen u menadžmentu ove kuće kaže da je poseta tokom sezone 2008. bila pet procenata slabija nego lane, ali je zarada znatno premašila onu ostvarenu tokom 2007.

Budva od juče više nije u mraku. Pošto je opština izmirila deo duga prema Elektroprivredi, gradska rasveta je posle dve nedelje ponovo „u funkciji”. Prema rečima gradonačelnika Rajka Kuljače ostalo je da se narednih dana uplati preostali dug koji iznosi oko 100.000 evra. On očekuje razumevanje (opštinska kasa je trenutno prazna ali to neće potrajati), a ne makaze, kako se ne bi dogodilo da grad ponovo bude u mraku. I to u vreme kada su na njegovim šetalištima strani turisti.

S. G.

[objavljeno: 09/11/2008]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.